Foråret kommer til fjorden – De genskabte vikingeskibe kommer i vandet


Med forårets første stråler og mildere temperaturer, vågner fjorden til live på Vikingeskibsmuseet. Lørdag den 6. april markerer et særligt tidspunkt, hvor historie og håndværk mødes i en imponerende søsætning af genskabte vikingeskibe.

Vikingeskibsmuseets havn bliver omdrejningspunktet for en begivenhed, der ikke kun fejrer fortidens maritime bedrifter, men også inkluderer hele familien i en dag fyldt med spænding og fascination.

Når man træder ind i havnen, mødes man af duften af nytjæret tovværk og lyden af arbejde, der udføres med omhu og stolthed. Frivillige fra bådelaugene lægger sidste hånd på værket, og spændingen kan mærkes i luften, mens de forbereder skibene til deres genoplivning på vandet.

Ude foran Vikingeskibshallen står de originale vikingeskibe, der har overlevet tidens tand, smukt udstillet og som et levende vidnesbyrd om fortidens sejladser. Bag dem ligger kopierne af de gamle skibe, klar til at tage den næste del af deres rejse.

Klokken slår 13.00, og publikum samles for at være vidne til et sandt skuespil af historisk genoplivning. Det store krigsskib Havhingsten fra Glendalough, stolt og majestætisk, bevæger sig langsomt mod vandet fra græsplænen foran Vikingeskibshallen. Et øjeblik, der bringer fortiden til nutiden og minder os om vikingernes storslåede maritime eventyr.

Mens Havhingsten glider ud på vandet, fyldes fjorden med liv og energi, og tilskuere bliver vidner til et historisk øjeblik. Det er ikke kun en søsætning af skibe, det er en hyldest til en tid, hvor vikingerne beherskede havene og udforskede ukendte horisonter.

For besøgende på Vikingeskibsmuseet er dette en unik mulighed for at være en del af historien, som den skrider frem. Det er en dag, der bringer os tættere på vores maritime arv og minder os om vigtigheden af at bevare og værdsætte vores fortid.

Så lad os sammen byde foråret velkommen til fjorden og lade de genskabte vikingeskibe sejle ud på nye eventyr, båret af stolthed, tradition og en ubestridelig fascination af fortidens maritime mysterier.

Den 6 April kl 13:00
Foto: Carsten H